Соланін має фунгіцидні та інсектицидні властивості, виконуючи роль природного захисту рослин. Соланін викликає збудження, а потім гноблення нервової системи, розкладання еритроцитів. Для людини та тварин соланін може бути токсичним.
У чому полягає Солонін?
Наприклад, соланін – отруйна речовина, яка виробляється у звичайному картоплі, помідорах, баклажанах та інших овочах. Щоб оцінити масштаб його токсичності, ми звернулися до експерта. – Соланін за хімічною будовою відноситься до глікоалкалоїдів. Він та його аналоги містяться у картоплі, томатах, баклажанах.
Як позбутися солоніну в картоплі?
Щоб повністю позбавитися від соланіну в картопле, її потрібно готувати при температурі 170°C, але в жодному разі не вищеІнакше в ній утворюється інший небезпечний токсин – акриламід. Також фахівці радять не купувати картоплю великими мішками, а вдома зберігати бульби у прохолодному, сухому та темному місці.