Виноград здатний підняти рівень окису азоту в крові, запобігаючи утворенню тромбів. Таким чином, виноград корисний із метою профілактики серцевих нападів. Також користь винограду виявлена за таких недуг, як астма, хронічні запори, нетравлення шлунка, проблеми з печінкою, хронічна втома.
Коли потрібно їсти виноград?
Як пишуть дієтологи, є виноград можна щодня. Але при цьому зловживати ягодами також не треба. Оптимальна порція – 130-150 грамів на день.
Коли не можна їсти виноград?
Таких, як: гастрит, виразка шлунка, виразкова хвороба дванадцятипалої кишки, метеоризм та ін. При хронічній нирковій недостатності. Справа в тому що виноград містить велику кількість калію. А його з хворими на нирки варто споживати поменше.