Що робити, якщо пересолила курку

Наприклад, ви пересолили курку, трохи вершків або вершкового масла значно знизить рівень солі. І ще – зроблять ваше м'ясо ніжнішим. Мед, трохи цукру та морква допоможуть прибрати зайву сіль у соусах чи супі. Як і кислі продукти (сік лимона), солодкі також додавайте потроху. 2022 р.

Як прибрати зайву сіль з курки?

Пересолене блюдо з м'яса, риби, а також солоний соус допоможе врятувати додавання кислого продукту – лимонної кислоти, оцту чи гірчиці. Однак будьте обережні – додавайте кислоту по краплині, щоб зовсім не зіпсувати і так зіпсоване блюдо.

Як можна нейтралізувати сіль?

Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, до пересоленої страви можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.