Як перевірити готовність м'яса зубочисткою?

Розріжте курку Рожева курятині потрібно ще час на приготування. Крім того, якщо готову курку почати різати або проткнути вилкою, ножем або зубочисткою, з неї виділятиметься прозорий сік. Якщо курка не дійшла, сік буде рожевим, тобто кров'яним.Apr 26, 2020

У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік – м'ясо готове (ставиться до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку». м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.

Розслабте кисть і натисніть пальцем на подушечку біля основи великого пальця. Якщо при натисканні на стейк ви відчуваєте схожі відчуття. м'ясо сире. З'єднайте великий і вказівний палець і знову доторкніться до подушечки.

Щоб визначити готовність курки, потрібно вставити щуп у найтовстішу її частину. Не треба проколювати м'ясо наскрізь і зачіпати кістки. Коли показники на приладі стабілізуються та термометр показуватиме 74 °C – це означає, що курка готова.