Як правильно користуватися шейкером?

Коротка інструкція з приготування коктейлю в шейкері Додайте свіжий шматковий лід. Щільно закрийте кришку шейкера. Енергійно збивайте протягом 15–20 секунд, поки шейкер не вкриється конденсатом. Акуратно відкрийте кришку та перелийте коктейль у охолоджений келих, використовуючи фільтр або стрейнер.

Для приготування коктейлю бармен поміщає кубики льоду та необхідні складові напою у склянку шейкера, Закриває його і енергійно струшує протягом 5-10 секунд. Готовий коктейль переливають у келих, відсіваючи лід спеціальним ситом.

Закрити кришку, щоб вона випадково не відкрилася під час змішування. Струсити пару разів шейкер (Збовтати суміш у шейкері). Відкрити клапан (ковпачок) на носику, щоб випустити зайве повітря та знову закрити. Потрясти або побалакати шейкер деякий час, необхідне для того, щоб суміш усередині стала однорідною.