Як правильно замочувати квасолю на ніч

Покладіть квасолю у велику каструлю, залийте холодною водою і заберіть у холодильник на 12–24 години. На 1 склянку квасолі вам знадобиться 5 склянок рідини.

Чи можна замочувати квасолю на ніч?

Чи варто взагалі замочувати квасолю? Так, безумовно, причому краще у підсоленій воді: час варіння квасолі скоротиться приблизно на 45 хвилин. До того ж, попередньо замочена квасоля поступово поглинає воду в процесі приготування. Замочити квасолю можна і на ніч (тобто 8-12 годин), і на добу.

Як треба замочувати квасолю?

Замочіть квасоля у холодній воді (!) при співвідношенні 2 частини води на одну частину квасолі. Бажано замочувати червону квасоля не менше, ніж на 8 годин, але й не більше ніж на 12 годин, щоб уникнути можливого бродіння води. З цієї ж причини, по можливості, варто міняти воду кожні 3 години.