Як швидко придушити виноград на вино в домашніх умовах

Найкраще давити виноград рукамитоді ви не пошкодите кісточки, в яких містяться речовини, що роблять вино гірким на смак. Якщо ягід дуже багато, тоді їх обережно переминають дерев'яною качалкою (маточкою).

Як правильно підсолодити домашнє вино?

Порада винороба: перед додаванням винного кондиціонера переставте вино в нове відро або бутель, що ферментує, щоб вам не довелося турбуватися про розпалювання осаду. Все, що вам потрібно зробити, це додати трохи кондиціонера для вина, перемішати та скуштувати вино.

Чи можна до готового домашнього вина додати цукор?

Цукор у готове вино додається для виправлення смаку надто кислого чи відверто поганого вина. При цьому вживають заходів для зупинки бродіння, так як цукор – живильне середовище для дріжджів і залишкова колонія може почати швидко рости на солодкому внесеному компоненті.