Як виробляють Буратту?

При виготовленні буррат гарячу сирну масу збирають у мішечок, який попередньо викладається зсередини пластинами моццарелли. Зверху мішечок заливають густими вершками, а потім загортають у зелене листя банана, підкреслюючи тим самим вишуканий смак сиру.

Буррата – наступний рівень життя моцарели, яку скочують у кульку, роблять у ньому поглиблення і формують щось на кшталт невеликого мішечка. Наповнюють його сумішшю з вершків і розбитої на волокна сирної маси – тієї самої, з якої до цього катали і формували кульки сиру.

Сир буррата – це моцарелла, яку формують у тонкий мішечок, а потім наповнюють м'яким, тягучим сиром та вершками, які називаються страчателла (це не те, що морозиво). Буррата набагато м'якша і кремовіша, ніж моцарелла, і має кілька текстур – жорсткіший зовнішній шар і кремовий всередині.