Закваска погано піднімається, що робити

Якщо погіршилася підйомна сила заквасок, можна зробити таке: Зменшити температуру. Оптимальна температура, при якій ростуть молочнокислі бактерії, трохи вище 30 ⁰C. Її можна зменшити до 20 ⁰C: бактерії це сповільнить, а дріжджі почуватимуться добре.5 січ. 2023р.

Як зробити закваску сильнішою?

Дістаньте закваску, що спливла, відіжміть (якщо не спливе, тоді просто дістаньте закваску і відіжміть), зважте потрібну кількість (наприклад, 40 або 50 гр.) і додайте борошна приблизно на 30% менше, ніж закваски. Наприклад, на 40 грн. Закваски візьміть 28-30 гр.

Що робити, якщо хліб на заквасці не піднімається?

Може бути винна закваска – не розпушує тісто, не насичує його газом. Треба розуміти, що в цього теж свої причини – або так виводили, або так ведете зараз, що вона слабшає з кожним днем ​​(наприклад, у холодильнику ведете), або сировина винна, наприклад, надто м'яка вода або борошно низької якості. Або!