Чим корисна оливкова олія під час смаження

Рафінована оливкова олія ідеально підходить для смаження. Завдяки цьому маслу, птах і риба набувають апетитної золотистої скоринки. При цьому їх поживні властивості не погіршуються, тому що олія практично не проникає в самі продукти. Така їжа легко засвоюється організмом людини та не шкодить фігурі.

Чи можна використовувати оливкову олію для смаження?

Відразу зазначимо, що смажити на оливковій олії можна. Корисні речовини, що містяться в оливковій олії (та й у будь-якій рослинній олії), розпадаються і окислюються при нагріванні під впливом високої температури.

Яка корисна олія для смаження?

Рекомендується смажити їжу на рафінованій рослинній олії або використовувати жири тваринного походження. З рослинних олій вибираємо ті, які містять найбільшу кількість насичених та мононенасичених жирних кислот, — рафіновану оливкову, кокосову.