Щука як зробити таранку

Сушіння щуки «на тараньку» Просто випатрайте щуку, зробіть надріз уздовж хребта, засипте всередину великої солі, покладіть у каструлю, і знову обсипте сіллю. Тепер рибці потрібно добре просолитися. Накрийте кришкою каструлю, поставте її в холодильник, і нехай постоїть 3-4 дні. Перед сушінням потрібно змити сіль. 13 груд. 2016 р.

Як сушити щуку в домашніх умовах?

Можна, можливо сушити відразу кілька маленьких щук. Щуку потрібно покласти головою вниз (великих розмірів – спиною вниз) пересипати сіллю, після чого накласти другий шар і посипається сіллю. Зверху потрібно покласти кружок, а на нього – гніт. Витримувати рибу не менше 24 днів у прохолодному приміщенні (наприклад, у льоху).

Скільки потрібно солі, щоб засолити щуку?

Підготовка до посолу Ніколи не прагнете засолити щулю! У ГОСТ СРСР із соляної обробки риби сказано, що для засолювання 1 кг риби білої (річкової) потрібно солі не менше 10% від ваги продукту. При цьому кількість часу обговорюється не менше 14 діб.